Så jädra "checkt" då
Fick sådan ångest över allt bröd som finns i butik, med massa skit i och tänkte att "imorgon ska jag baka" (men trodde inte riktigt mig själv egentligen)
Kände mig ovanligt pigg när jag kom hem (efter lite shopping), men troligen pga. en "bra dag på jobbet", med bra resultat. RESULTAT! I LOVE IT!!! yes, jag är resultatinriktad, till skillnad från andra, som hellre nöjer sig med ett lönekuvert den 25:e, trots en halvdan arbetsinsats...(här kan jag mässa på i evigheter)Kanske jag upplevs som lite väl intensiv eller till och med "bufflig" ibland, men det är för den goda sakens skull, så jag tycker det är legitimt!
Huuur som helst, titta vad jag fick till:
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
6-7 dl vetemjöl
Tillagning:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan (jag gjorde bullar). Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
Recept från: "allt om mat"
Imorgon blir det nog middag här, så jag ska bläddra i några fina böcker, som är just bara "fina" och oanvända. Finns massa gott att upptäcka :) Man ska smida medan järnet är varmt...
Kände mig ovanligt pigg när jag kom hem (efter lite shopping), men troligen pga. en "bra dag på jobbet", med bra resultat. RESULTAT! I LOVE IT!!! yes, jag är resultatinriktad, till skillnad från andra, som hellre nöjer sig med ett lönekuvert den 25:e, trots en halvdan arbetsinsats...(här kan jag mässa på i evigheter)Kanske jag upplevs som lite väl intensiv eller till och med "bufflig" ibland, men det är för den goda sakens skull, så jag tycker det är legitimt!
Huuur som helst, titta vad jag fick till:
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
6-7 dl vetemjöl
Tillagning:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan (jag gjorde bullar). Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
Recept från: "allt om mat"
Imorgon blir det nog middag här, så jag ska bläddra i några fina böcker, som är just bara "fina" och oanvända. Finns massa gott att upptäcka :) Man ska smida medan järnet är varmt...
Kommentarer
Trackback