Nea hela veckan...

Måndag...



Bestämde mig för att ta tjuren vid hornen och köpa ett par jeans, trots att jag tänkt gå ner i vikt innan! men tur hade jag som kunde behålla min normala storlek: ACNE´s STRETCH/ FRESH :) för oss med röv.

Tisdag...



shoppingrunda nr 2. Got to be champagne! Klänningen VILA och den söta blusen BIKBOK


Onsdag. Tema: sunkiga matställen i Östersund

Det var länge sen jag umgicks med dessa lirare från studietiden, men det var sig likt. Vi skulle inte gå och käka på någon vanlig pub, utan någon "sunkig" och det var bara att knata till Frösön för att besöka Hogard´s, som stod på listan minsann.
Jocke och Sven hade börjat detta "mission" för några veckor sedan och nu blir det tradition.



Jocke visar upp sin vackra sida. Jag undrar: vem är äldst egentligen!?



Sven tänker nog mest på maten :P 

Torsdag: Tung dag, puh!
Fredag: Filmkväll och tacos, alla somnade innan 22:00
Lördag: Middagsbjudning med älglaget i Hallen. Vi satsade stort med nya, spännande recept
Söndag: Fika hos Linda A med hembakt och massage :) och konstaterade att jag har tre kotor som ligger fel, dags för boka in hos osteopaten igen.
 


En social helg

Innan det ringde på dörren fick jag till en traditionell värdinna-pose, glömde dock förklädet på....



Tema ekologiskt/ närproducerat, något jag tror starkt på. Ju mindre kemikalier, ju bättre. Vi pratar om viktökningarna och äter gräddig potatisgratäng av hemodlad potatis och älgkött från skogen...



Stackars Carro och Fredrik fick fånga upp blixten, så de andra fick glänsa...ibland är livet orättvist.



Pannacotta med frysta hallon och ekologisk mynta. Har hittat det bästa receptet.



Niklas och Kajsa strålar



Fredrik och jag...bättersia av bordet :D





Tack Jakob och Maria, som bjöd på en angenäm middag på fredagskvällen -spontant och härligt!

Så jädra "checkt" då

Fick sådan ångest över allt bröd som finns i butik, med massa skit i och tänkte att "imorgon ska jag baka" (men trodde inte riktigt mig själv egentligen)
 
Kände mig ovanligt pigg när jag kom hem (efter lite shopping), men troligen pga. en "bra dag på jobbet", med bra resultat. RESULTAT! I LOVE IT!!! yes, jag är resultatinriktad, till skillnad från andra, som hellre nöjer sig med ett lönekuvert den 25:e, trots en halvdan arbetsinsats...(här kan jag mässa på i evigheter)Kanske jag upplevs som lite väl intensiv eller till och med "bufflig" ibland, men det är för den goda sakens skull, så jag tycker det är legitimt!

Huuur som helst, titta vad jag fick till:



Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
6-7 dl vetemjöl

Tillagning:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan (jag gjorde bullar). Låt jäsa ytterligare ca 30 min.

3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

Recept från: "allt om mat"

Imorgon blir det nog middag här, så jag ska bläddra i några fina böcker, som är just bara "fina" och oanvända. Finns massa gott att upptäcka :)  Man ska smida medan järnet är varmt...

Kaffekask...ingen kaffelatte här eller. Pi...

dsc02092 (MMS)

Kaffekask...ingen kaffelatte här eller. Pistvakt är ingen myt.


Är på uppdrag. Här börjar isen lägga sig. ...

dsc02090 (MMS)

Är på uppdrag. Här börjar isen lägga sig. Sveriges kallaste by. Gissa vart?


får nog sluta skicka mms

Skickade mms till bloggen igår, men de kom inte fram :( 
Åh vad jag vill ha snö nu! fick bytt däck igår (tack) och startade skotern i garaget...kände euforisk lycka....



GIVE ME A REASON TO NOT LOVE IT.

Linda påstår att hennes dyra frilufts skjo...

dsc02056 (MMS)

Linda påstår att hennes dyra frilufts skjorta är som "pampers"...håller tort. Mm...säkert! Håller stort kanske? Förlåt linda, men det var sjukt kul efter allt skryt:-D


En fredagskväll i norrland. Sprit och poli...

dsc02055 (MMS)

En fredagskväll i norrland. Sprit och politik. Se sån e re!


Happy face

Har ni tänkt på hur mycket ens yttre återspeglas av ens inre? nu menar jag inte att det fysiologiska (ansiktsuttryck) som uppkommer av en känsla som glad, ledsen, besviken osv...utan snarare den inre utstrålningen, som inte går att manipulera med ett uttryck. Något av det värsta jag vet är FALSKHET och det känns så väl när en person gör sig till, även om det inte är uppenbart. Hjärnan reagerar på en liten, liten signal, det man själv inte hinner se med ögat. Vi kallar det MAGKÄNSLA. Jag har en stark sådan.
Idag kände jag obehag av en person, det påverkade min energ negativt, jag låtsas inte som det utåt, men ser jag mig i spegeln syns det väl.
Idag kände jag också glädje av en person, det påverkar min energi positivt, jag låtsas inte heller som det utåt, men ser jag mig i spegeln syns det väl...ögonen strålar.

Imorgon ska jag på kurs i anbudsskrivande, som jag kommer att ha nytta av längre fram i tiden, förr eller senare och det ska bli så härligt att luta sig tillbaka och suga in kunskap, när det annars är ombytta roller. Föreläsaren är dessutom riktigt proffsig och kul, trots ämnet :0  YES!

Avslutningsvis: ÄLSKADE VÄNNER, JAG ÄR SELEKTIV I MINA VAL , MEN DE VÄNNER JAG HAR ÄR OFÖRSKÄMT BRA.



Har ni hört talas om norrlands-handsfree?!...

dsc02023 (MMS)

Har ni hört talas om norrlands-handsfree?! Ha ha


Tuggar nostalgi-gummi och väntar på att få...

dsc02020 (MMS)

Tuggar nostalgi-gummi och väntar på att få åka färjan. Har ätit lunch med en björnjägare, återkommer om det. Imorgon är älgjakten igång igen! Har köpt en ny jaktjacka idag också:-P trevlig helg!


Budskap i all ära

Ikväll var jag på en träff för kvinnliga entreprenörer. Grymt! jag antecknade flitigt. En viktig "input" i höstmörkret, tyckte även Diana. Efter allt "lillagumman" och klapp på huvudet den senast tiden, behöver även jag lite coaching! bitterhet får inte ta över, när mattan rycks under fötterna....skaka av sig och gå vidare, det är jag bra på.

Gällande den nya möbeln i hallen, som ställde till det mer än underlättade, skapade heta diskussioner och oenighet...ett meddelande på bordet i morse:



Niklas kallade sig själv för "SURGOBBE" ha ha, det trodde jag aldrig han skulle göra. Det här kommer jag ha roligt åt länge (LOL) Budskapet har nått fram ;) Du är härlig du!

Sjuk :(

Såhär mådde jag i morse....



men jag tog mig till jobbet trots att det var riktigt JOBBIGT. Med Alevedon och en toarulle på skrivbordet, stängde jag in mig på rummet. Det här är fjärde dagen jag är sjuk, så nu måste det börja närma sig en vändning :)
Dopet i helgen var vackert och jag är säker på att lilla Elvira kommer att uppskatta den lite udda doppresenten i vinter -PELTOR KIDZ, hörselkåpor för små....moster tänker på hörseln.
Nu ska vi skruva IKEA möbel, för att röja undan alla skor i den lilla hallen...undra hur vi ska fördela platserna i förvaringen? borde inte jag få mer plats, om jag har mer skor som jag använder dagligen?


Ikea i uppsala. Yepp:-P efter att mamma tv...

dsc01999 (MMS)

Ikea i uppsala. Yepp:-P efter att mamma tvingat i mig starka värktabletter. Gör ont i kroppen, jädra virus.


RSS 2.0