Vad skulle Anna Skipper säga om det här?

Brända fiskpinnar och soggig pasta....ja ja, man kan ju inte lyckas med allt. Kan ju tillägga att jag egentligen kan laga mat, men just nu i mitt liv är det mycket som bortprioriteras.....det står en droppande kran som skall bytas packning på, ett blinkande lysrör, och två glödlampor som skall bytas...Det är så mycket annat jag måste- och vill göra att just TIDEN inte finns.
Nu ska jag i alla fall prioritera att prata med en vän som jag är skyldig en ursäkt. Även om det inte var illa menat, så borde man ibland vara lite mer uppmärksam på saker och ting....bättre att vara rakryggad och förklara varför man agerar som man gör. En annan vän, Diana, har bjudit in mig på äppelpaj sen och vi har en hel del uppdatering att göra...

 

 


This is how we do it.

Det var tur att jag valde fjäll-alternativet (Bydalen)! galet skoj blev det :) bastu och wiskey...vad mer ska jag säga.



Vilket gäng...



Brudarna rockar :P



Idag gick vi upp för Drommen. Vi hittade blåbär och vill gärna visa våra fina tungor.



Lodjuret vakar över oss, så att vi sköter oss.

Vad hade du tänkt dig här då? Anders verkar inte så medveten :0

En speleman? Tolv strängar var dock för mycket...


Att inte shoppa var det

Har haft en jätte trvlig "shoppingsession". Det har öppnat massa nya butiker i en galleria i Östersund....tror ni att jag kunde hålla mig borta från det? svarta plattåstövlar, en väska och lite annat. Gillas?
Var också jätte kul att träffa på Kajsa, som jag inte sett på länge :) hon är en helt underbar och imponerande tjej!
Har beslutsångest om vad jag ska göra ikväll.....suck! landet vs. stan?




Logga ut.

Såhär trött var jag igår kväll efter massa DATASTRUL....efterfrågas data-teknisk kompetens i denna tjänst?....killen på support var tålmodig länge (lugn norrlänning i Luleå...), men när vi fick göra saker och ting på de mest krångliga sätten, kl. var 17:30, en fredagskväll och våra kollegor gick hem en efter en....så brann även hans säkring :0 ....fel meddelande..error! error! till slut brast han ut i frustration: "Vad är det nu för FITT-meddelande som kommer upp då!?" Hallå datasupport!!! får man säga så? det var nog det roligaste jag hört på länge...ha ha!

Ja, det här vara att anses som en riktigt stor BAJS-MACKA (när jag ändå är inne på temat: fula ord) att göra på en fredagkväll, när alla gör sig i ordning för kräftskiva på Frösön...tog mig dit, men var mest trött. Linda och Carro hade ordnat jätte fint! Har en ny skotervän nu, vilket innebär: skoteråkning på helgerna. Shooo!
Jag åkte hem tidigt. Jag LOGGADE UT. Idag är en anna dag ;) 



Jag klagade inte på hotellrummet i Gävle....

 

Jag har varit med en del dessa dagar. Det är så mycket att jag varken vill eller orkar berätta. Ibland bara händer saker som är utöver det vanliga...eller är det jag själv som drar till mig dessa situationer? Lev livet, men simma lugnt....

Hård dag



Är lite sliten efter dagens information och tänkte bara kasta mig i sängen på hotellet och sova...fick dispans till kl. 09:00 imorgon :)  skippar morgon-fikat. PUSS!
PS. Sköna karaktärer i denna firma. DS. 

God karma och fördelen med att vara tjej

Idag förtjänade jag tydligen rosor :) fick dem av en vän som första-dagen-på-nya-jobbet....TACK SÖTA DU!tyvärr blev de lite ledsna när de fick ligga i bilen lite för länge, men vad gör det när man gläds just åt att någon faktiskt tycker att man är värd det! det är ju det som är hela grejen. Själv vill jag tillägna DAGENS ROS åt grabbarna på BILCENTER I JÄMTLAND som hjälpte mig att lägga på nya bromsskivor fram, som tydligen var heeelt slut, i alla fall en av dem.
Hade jag inte hört det gnisslande oljudet hade jag inte vetat om det. Det lustiga var att det var en sten som lät i ett av hjulen och inte det egentliga felet, vilket får mig att tro lite på "det övernaturliga", för annars hade jag nött sönder resten om jag inte lämnat in den p.g.a. just gnisslandet...."Du hade barat tagit dig några mil", sa de snälla mekanikerna som jobbade övertid för min skull . De hade bytt om och var påväg hem kl. 17:00 när jag kommer inrusande och är upp i hejsan över att jag ska ha bilen på arbetsresa till Gävle imorgon. Det är just ett sådant tillfälle man vinner på att vara just TJEJ, antar jag.

VÄN OCH MEKANIKERNA= ÄNGLAR! och det innebär GOD KARMA för er ;) kanske något gott händer er snart...
Jag passade på att bjuda vänner på älg-middag, som en god gärning från min sida. Hoppas det  räknas :0



Dagens mindre trevliga händelse har med skvaller-gubbarna (som bor på samma gård) att göra...de klagade på min parkering. de ansåg att man skulle vara exakt på mitten i rutan, medan jag hävdade att så länge man inte står utanför linjen är det "fritt land" plus att jag håller mig så låpngt till höger det går, eftersom (ni kan intyga, se bild i äldre inlägg) att "damen med gröna bilen" ställer sig så att man måste krypa in passagerarsätet....att de orkar dessa stååå(r)kar!!!
Gnället tar inte slut där...och vid denna tidpunkt har även en tredje gubbe anlänt....gnällobjekt  nr. 2 blev om en annan grannes bil som tydligen hade fel storlek på däcken och lät på tok för högt vid start "jordbävnings-bilen" kallade de den för....det sista som sas var att en av gubbarna hade tagit beslutet att flytta till en annan stad för att slippa oljudet från detta hus med feta stereoanläggningar och alldeles för unga (glada) människor....SKONA MIG. Jag orkade inte ens kommentera detta, utan sa att jag måste skynda mig och göra middag samt att de borde gå hem och koka kaffe till frugan istället för att stå och prata strunt...fick i alla fall se ett leende då, tur att de har någon typ av distans till sig själva då. Ännu en fördel med att vara tjej: Man slipper bli gubbe :D

En doft av lördag...

Efter kräftskiva med brudarna dök grabbarna-grus upp. Första gången jag träffar dem och de verkade trevliga :) Killen till vänster har bl.a. ordnat jaktkontakter till mig....sådant uppskattas!





Min forna studiekompis P. titta över och hade med sig ungt sällskap, som tyckte väldigt mycket om snus....så mycket att han var tvungen att ha två olika sorter i beredskap...fick även veta att han kunde lukta till sig de olika sorterna, vilket vidare ledde oss in på teorier om just: LUKT. Jag läste förut i Illustrerad Vetenskap (muppvarning på detta) att man förr i tiden luktade till sig sin partner, dvs genom luktfria signaler och man kunde därav hitta den mest lämpade partnern....eller den med bäst gener för. Det är för att få en optimal genetisk blandning mellan en själv och ens partner. Idag döljer vi våra genuina dofter eller luktfria signaler och använder oss mer av bl.a. det visuella och (skenet bedrar...?) och luktsinnet för att uppfatta det "luktfria" signalerna har tillbakaväcklats. Frågan är vad som vore bäst för vår bedömning: -svettlukt eller skilsmässa? Ettan eller Göteborgs Rapé?...ha ha... 



Vi hann med diverse diskussionsämnen och bestämde oss sedan för att bege oss mot Plaza. Jätte nöjd med kvällen även där. KRAM!


Idag avnjöt vi brudar en sköööön relax på Storsjöbadet med bastusittning, där olika aromaoljor användes för olika ändamål. Grapeseed hade bl.a. den positiva effekten vid baksmälla, sa kvinnan som höll i sittningen och viftade med handuk mot oss :0  Den bubblande poolen utomhus var även en hit!
 

Lurad?


Ja, men visst lyssnar man på vad folk säger om hälsa och sådant...


Denna flaska ska tydligen hålla mig ifrån förkylningar och annat sattyg...



Att gå med Linda och Ninna på stan kan leda till både det ena och det andra! In på en hälsokostbutik och tydligen skulle man "gå ner i vikt genom att äta kokosfett," sa Linda och kassörska instämde. Jag köpte inte riktigt resonemanget och undrade hur man kunde bli av med fett genom att äta extra fett varje dag!? "Fett bränner fett" fick jag till svar... :0 plus att det innehöll omega-3 och ska fixa hormonrubbningar osv. Jag hänger inte riktigt med! men Ninna tog beslutat att kokosfettet var en välförtjänt inventarie i hushållet....fy och tusan! vad ÄCKLIGT det var, men den ska inte ätas rakt av antar jag...känner mig en aning lurad...



Linda, du har aldrig funderat på att börja göra reklam för hälsokostprodukter!? :)




Har jag redan blivit tant? eller är det dig jag gör mig snygg för ikväll ;)

I'm doing it for the thrill...

Igår eftermiddag fick jag bromsa bilen för en stor kviga med ett speciellt utseende...idag fick vi upptag på älg...men det bar iväg med hunden efter. Den hade troligen känt vittringen av oss då vinden vände. Spännandevar det i alla fall! Dessutom hade vi jaktgäster och var fyra som "klampade i skogen" vilket också har en bidragande effekt. Här ser ni Sitcha och mig med en "Lakelander" av kaliber 6.5.



matte... :)








Mm...kanske ska smaka på mattes vapen och se om det smakar lika gott som älgen?

Jag är hungrig....



på att börja "coacha" och visa vad jag går för! JOBBA! JOBBA! på måndag.



Nyklippt och tyckte även att jag var värld en vinröd klänning från Monki.
Tror inte det var en bra idé att tunna ur mitt redan tunna hår :0 men det är väl ett I-landsproblem antar jag.

Redan en arbetsresa inplanerd till nästa vecka. Imorgon ska jag jobba med egna företaget till fjälls och eventuellt vandra en bit...folk orkar ju inte alltid bära själva....och på fredag blir det kanske jakt...shoo! sen väntar roliga nöjen till helgen, som kräftskiva och träff med gamla studiekompisar. På återseende :D 

Unna mig en dag åt tankar

Idag har jag t agit det ganska lugnt. Känns inte som någon idé att gå på lektionerna längre, när jag ändå ska hoppa av för att börja jobba. Jag har däremot läst på lite om branschen och planerat saker i mitt huvud. Kvällen blev utflykt med vänner till Andersön och titta på solnedgången och äta glass.  



Tre i topp av mina laster:


Snus: bara ett onödigt ont, juicy tubes: för att det känns så härligt på mina läppar (har säkert slickat i mig kilovis alla dessa år), Lindt Chili mörkchoklad.....mmmm....och det innehåller serotonin :P
 
Serotonin är en viktig signalsubstans i hjärnan som bland annat reglerar vårt stämningsläge. Prova! det känns bra. Ju mörkare choklad desto bättre.


Ät blåbär varje dag - håll dig ung längre...



Blåbär äter jag nästan varje morgon. Det är gott och innehåller antioxidant. Min snälla vän Linda har plockat 4 liter åt mig. Tack!

Visste du att: 

Stark antioxidant
Blåbär innehåller stora mängder starka antioxidanter som skyddar cellerna i din kropp. Ett viktigt vapen mot tidligt åldrande samt cancer.

Bra för synen
Under kriget gav man blåbär till brittiska bombflygare före ett uppdrag. Blåbär är bra för synen och hjälper dig att behålla ett bra mörkerseende.

Bra för magen
Det är känt sedan gammalt att blåbär är bra för magen.


Det går bra nu...

Jobbet blir sanning och jag tror det knappt....men någon gång måste ju tiden "vara inne", för det kan inte bara ha att göra med "tur" utan snarare tror jag att det handlar om mognad och stark vilja. Jag ska lämna svar på onsdag, men jag har redan bestämt mig, utan tvekan. Vill bara skriva på. NU! Det kommer innebära stort ansvar under frihet....och äntligen kommer jag få nytta för min kreativa sida. Jag har verkligen fått kämpa.....känt som att jag varit en guldfisk i en glasskål, studsat mot glaset fram och tillbaka (obs! menar inte den sortens guldfisk som man finner på damtoan framför spegeln på krogen, speciellt stureplan) nej, nu menar jag främst: instängd.

Nu känns det som att jag hamnat rätt och jag är här för att stanna! nu när pusselbitarna faller på plats. Häftigt känsla. Jag var inte redo för att flytta, även om jag inbillade mig det. Jag MÅSTE bara se till att träffa mina underbara vänner från hemtrakterna lite oftare....jag saknar er ofta. PUSS! men vem vet vad som komma skall?



Det är bara att blicka framåt.



Jag bjuder på ett fånigt leende...för en bild säger mer än 1000 ord. eller?




Dagen började fint med kaffe på balkongen, i väntan på ett samtal. Vallsundsbron och Oviksfjällen i syne.

Ovanlig söndag

Det ring de på dörren i morse...in kommer Tristan (grannen) och säger att vi lugnt kunde lägga oss igen...jag somnade om direkt, eftersom vi har den där "hänga hos varandra-FRIENDS andan" och tänkte att om det är frukost han har slut på så: Help your self. In kommer han sedan med en frukostbricka :) jag och Ninna kände oss lite bortskämda med frukost på sängen, bestående av youghurt, melon, te.....bra start på dagen va?!

Jogging var sedan på schemat och jag ångrade snabbt det där sista glaset vin på Plaza.




Vissa var badsugna efter... Ja, bra idé: Vi ser hur kallt det är i Storsjön






Ninnas kommentar: Det var så kallt att lugorna krymte!


Missat samtal när jag kom hem....yes, angående intervjun. Jag var på en arbetsintervju utöver det vanliga, men bra :) alltså på en söndag! Mannen hade en intressant syn på organisationsformer, vilket jag delar! Hoppas...hoppas! imorgon kanske jag får svar :0



AFTER WORK/ NÄTVERKANDE

Billig öl och enormt trevligt sällskap var kvällens tema. Vi började kvällen på O leary's, fortsatte på Plaza och slutade på Bishop Arms, vilket ledde till "affärs-prat" och nätverkande. En av personerna jag har samarbetat med under vintersäsongen, vill gärna ha med mig i vinter också....på ett eller annat sett. Han har kommit med konferenssällskap till oss och vi har hyrt skotrar av honom till andra sällskap. I somras har även han och jag
haft fiskesafarin till fjälls, då Daniel varit borta. Då fick jag bl.a. lära mig att en båtmotor är lika opålitlig som typ en gräsklippare! eller att män inte alltid är så tekniska att de kommer på att vrida på bränslekranen för att få bensintillförsel...ha ha. kan inte lätt att vara karl ibland, när en blond, liten, sörlänning, kommer och visar hur det ska gå till ;)
Likaså, kommer jag helt osökt att tänka på, när ett gäng herrar skulle skjuta lerduva som ett lek-moment och de tjatade om att jag också skulle vara med och tävla....men de måste ha underskattat mig, för jag satte 9 av 10 duvor. Jag fick inte längra vara med och leka efter det, utan la till min ödmjuka sida och sa att jag skulle gå in och baka en blåbärs cheesecake åt dem till efterrät :)


   

Så kära de ser ut....nästan så att man ser energin av kärlek i luften. Lite avis blir man allt :) 


  

Vi kom även fram till att ålder är ju vad man gör det till och fastän vi är mellan 27 och 38, så känner vi oss alla som UNGA och rynkor har vi inte heller :) smarta är vi också, var vi överens om....det här var en sådan lyckad kväll som jag var nykter, fick ha roligt åt att andra blev berusade och hade sååå roligt! för dessa människor var helt underbara. Sådär roligt ska jag också se till att ha, även om jag skaffar familj i framtiden som dem. Man håller sig ung längre. Bra där!

Ops! Missade lektionen

Shit happens. Det hade tydligen blivit en schemaändring, som jag inte fått info om! vilket resulterade i att jag missade lektionen i nationalekonomi idag....eftersom den tydligen var igår!!!!

Tänker istället unna mig en roligare bok "Att bygga lösningar" -en lösningsfokuserad samtalsmodell, som jag har nytta av om jag får jobbet som jobbcoach. Kan ju inte direkt påstå att jag gråter över spilld mjölk, även om man går miste om "bra-att-veta-inför-tentan". Nej, nu blir det en kaffe och lite läsning, så kanske man känner sig värd den där after-worken idag.


jag ska inte klaga...

Det började med en lite sämre dag då det var slut på kaffe och jag kom för sent till utfösäljningen av "Matpiraten". Matbutiken som ligger nedanför mig. Allt var länsat och det fanns inte ens kaffe, bara lite trötta grönsaker och andra mindre attraktiva varor.

"Hippe-woman" (som min granne Tristan kallar henne) har sin gröna, fula bil bredvid mig och hade parkerat så nära att jag inte fick upp dörren. Jag var tvungen att trassla mig in genom passagerar sätet. Detta har jag givetvis dokumenterat, eftersom hon själv är ganska gnällig och anklagade mig för att ha skottat över snö på hennes parkering, vilket inte var sanningen! Hon hade varit borta i flera veckor och blev skräckslagen när det bildats en snökaka på hennes plats och ville helt enkelt skylla ifrån sig när hon inte orkade skotta. Jag sa att jag gärna hjälper henne, men att skylla ifrån sig är FULT. Hon har inte pratat med mig sedan dess, trots hjälpen...

Sedan insåg jag att jag var tvungen att köpa ny lampa till halvljuset, men det är väl inte hela världen...tills jag insåg att priset var 890 kr och då med rabatt!!!!! för en liten glöd lampa (xenon) plus att jag blev avrådd att byta den själv, eftersom det var hög spänning, även efter bilen är avstängd som kunde sluta väldigt spännande (he he) alltså samma princip som att meka med en tv....alltid lär man sig något nytt och denna gång får jag skippa "Tjejer kan" och ta hjälp. 

Efter motvind kom glädjen. De ringde från företaget som jag var på intervju hos i Stockholm. Det kommer behövas en till tjänst här i Östersund och att jag ska få komma på intervju här...JIPPIE! Har vinden vänt??? Jag känner EUFORISK LYCKA just nu!

Inte ens lilla jag kom in här.


Jämtländsk kultur

En av dessa jämtländska kulturer är DANS. Vänner till mig har tjatat ett flertal gånger på att jag ska följa med dem. Jag har gjort det förr, men då har mitt krav varit att det ska finnas en bar, som en slags frizon att rymma till om man tycker det blir FÖR mycket. Alla ställen har dock ingen bar, utan folk är nyktra, dricker innan de anläder (för att komma i form?) eller så tar det till flaskan i pausen...detta fick jag erfara i lördags då jag slog slag i saken och gick på just DANS i Aspåsnäset, 2,5 mil utanför Österund. Jag kände mig verkligen som ett fån emellan åt! men lite skoj var det nog. Några trevliga samtal och lite skratt blev summan av kardemumman...


          
Outfit-för-dans, men kavajen åkte av snabbt!


Efter dansen blev det 100 års kalas (25+25+25+25) i skogen och efterfest hos mig och Ninna med muffins och Frank Sinatra...



Paradiset eller bara vemod?



Igår tog jag Saaben och styrde kosan mot fjället. Jag hade fått ett löfte om älgjakt, om vädret skulle tillåta. Jag försöker att inte beblanda mig alltför mycket med mannen i fråga men...vissa saker längtar man bara för mycket efter! och nu menar jag inget annat än det paradis jag levt i, mina älskade hjärtan och de intressen man hade tillsammans...Det blev dock ingen jakt, pga. BLÅST, men provskjuta en studsare som jag nu är spekulant på :)

Man kan ju inte säga annat än att det är vackert. Den här vägen har jag filosoferat på eller sladdat i snäva krurvor så gruset sprutat. Ibland har jag varit fylld av glädje och hopp, andra gånger i ren ilska och frustration...minnena är av blandad karaktär.

Jag saknar dem varje dag! De är så fulla av liv...och de tycker verkligen om mig. Det märks hur de tyr sig till mig. Unghunden Kira blir nog en väldigt bra jakthund :) Hon är en blandning av jämthund och sibirisk lajka. PUSS! mamma älskar er...

Hjärtanen...jag saknar er varje dag! De är så fulla av liv...och de tycker verkligen om mig. Det märks hur de tyr sig till mig. Unghunden Kira blir nog en väldigt bra jakthund :) Hon är en blandning av jämthund och sibirisk lajka. PUSS! mamma älskar er...




Här kan jag andas, utan att känna mig kvävd. Friheten lockar...



Det känns ofta vemodigt att lämna just DET DÄR, men jag försöker att inte titta på de ståtliga fjällen i backspegeln...det känns för jobbigt, måste blicka frammåt!

Det känns ofta vemodigt att lämna just DET DÄR, men jag försöker att inte blicka tillbaka när de ståtliga fjällen
syns i backspegeln...det känns för jobbigt, måste blicka frammåt!




Med min bil kan jag ta mig nästan vart jag vill. Den är det sista jag vill välja bort. Fort går den också!


En pojk-flicka i en feminin kropp...

Jag älskar den känslan av fredagspuls i luften...klirrande systemkassar, grannen som vrider på lite extra hög musik...FREDAG!
Jag har varit duktig och inte försovit mig från lektionen i morse, så det blev nationalekonomi för hela slanten. Jag fick dock ta rollen som "den överambitiösa tjejen" då jag ville fråga läraren under rasten lite smidigt om en sak...som han sen drog upp för hela klassen på ett lite pinsamt vis, men vad gör man inte för lite pluspoäng...he he
Träffade sen en vän jag inte sett på länge, delade glädjeämnen och "issues". Sedan skulle jag äntligen lämna in min ansökan om vapenlicens, men kunde inte förverkliga detta då polishuset var stängt för invigning :0 och vår konung var därför på besök.
Hur som helst tänker jag åka iväg nu och köpa ett vapenskåp, så jag kan börja med jakt på riktigt och införskaffa egna vapen. Jag är så TAGGAD inför jakten och inbjuden till några...tack! snälla ni :)
Nu när jag blivit student igen får man tänka efter lite extra vad man gör för prioriteringar och mina tjejpolare skrattar mest åt min :(  så jag var tvungen att skaffa mig en "ja-sägare" till detta projekt och det blev min käre Far. Han sa: Linnea, du kan ju inte prata med tjejer om sådant, vet du ju..." Själv har jag alltid hängt mycket med grabbarna och delat liknande intressen, vilket gör mig lite till en pojk-flicka i en väldigt feminin kropp ;)
Jag känner ibland att jag fått kämpat lite extra för att uppnå liknande resultat som det manliga könet. Lumpen är ett bra exempel. Jag kan vara envis som en oxe om det är något jag brinner för. Folk slutar aldrig förvånas över mina val!
Ni kommer att märka i denna blogg hur jag slits mellan stadslivsdrömmar och det äventyrliga livet till fjälls. Jag ska även ta upp en och annan anekdot...

Roadtrip till Trondheim/ affärskontakt

Japp, då blev det att kliva upp vid fem-tiden för en att följa med en kompis till Trondheim...vilket slutade i affärskontakter i Storlien :)
För två veckor sedan var jag på arbetsintervju i Stockholm med chans på ett arbete som jobbcoach, men nu känns det som att det lutar åt utveckla min affärsidé inom konferensbranschen som jag har jobbat med under vintersäsongen, dock var det affärer med mitt ex, vilket gör det hela komplicerat nu! måste hitta andra uppdrag om man ska undgå affektiva konflikter...Nä, min utbildning som "personalvetare" känns som att ödet inte har med i mina beräkningar.
Två-takt och fjällvärden är nog min melodi...Jag SKA köpa en skoter, Skidoo MXZ 550, innan snön kommer!!! Vill bara ha Ja-sägare till detta. Jag ska ju guida Stockholmare med skoter i vinter, vettja! Någon som utmanar mig i ett skoterrace? ;)

 Här vid vattnet i Trondheim kan jag nog sitta länge och filosofera...

Ett vägskäl...

Jag vet inte om jag ska beskriva det som spännande och positivt eller bara förvirrat...vart är jag påväg!?
Det är svårt att tänka klart när det finns många vägar att gå...jag borde denna vecka besvara dessa frågor:

1. Vart vill jag bo?
2. Vill jag plugga eller jobba?
3. Ska jag utveckla mitt företag?

Jag har inte längre någon som binder mig, förutom min lägenhet, så jag borde vara redo för storstadslivet och karriären jag alltid drömt om...men vad är det som håller mig kvar i de Jämtländska markerna?

Jag har levt ett speciellt liv, fullt av kontraster, som jag nu tänker dela med mig av...

Välkommen! Läs om min vardag och annat tok...


RSS 2.0